Ø57: Urbaniseringens århundrede: Udviklingslandenes muligheder og udfordringer i forbindelse med byvækst og urbanisering

Med dette forløb stiller vi skarpt på udviklingslandenes muligheder og udfordringer i forbindelse med byvækst og urbanisering.

I kan vælge mellem nedenstående tre modeller. Det er også muligt, at kombinere model 2 og 3 med en opfølgende undersøgelse af urbanisering og byvækst i en region som klassen/gruppen (har) arbejder med. Vi kan i nogle tilfælde hjælpe læreren med at finde egnet materiale.

Model 1 (varighed: 2 timer)
To interaktive forelæsninger med 15 minutters pause imellem: 1) Bag om myterne om byvæksten i udviklingslandene; 2) Byudvikling på landet – landudvikling i byen.

Model 2 (varighed: 2 ¾ time)
1) Bag om myterne om byvæksten i udviklingslandene; 2) Øvelse (1 ½ time) – der arbejdes i mindre grupper med materiale der kritisk belyser urbaniseringen i forskellige regioner i det globale syd; 3) Interaktiv opsamling på geografiske forskelle på urbanisering og byvækst – hvorfor disse forskelle og hvilke konsekvenser.

Model 3 (varighed: 3 timer)
Overvejende som model 2, men udvidet med en øvelse (der gennemføres hjemme efter besøget på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning) med temaet: Byvækst og klimaforandringer. Øvelsen bygger på materiale, der udleveres og introduceres i slutningen af besøget.

Litteraturforslag
Knudsen, M.H. (2013) Urbanisering i det globale syd: fem fejlslutninger, Geografisk Orientering, 43 (5): 22-28.

Dette foredrag kan tilpasses alle faglige niveauer. Det er en god idé, at de studerende medbringer deres computer.

November-Maj

Tilmelding
For at vælge foredraget klik her, du vil blive henvist til SCIENCE hvor yderligere information og tilmelding til de forskellige foredrag/øvelser vil være tilgængelig. OBS: Skriv op til tre mulige alternative datoer for besøget på i bemærkningsfeltet