Ø59: Algoritmer og kræftforskning – fremtidsrettet problemløsning med Machine Learning

Udbydes: Hele året

Varighed: 3 dobbeltlektioner

Øvelsen afholdes på gymnasiet. OBS: Kun sjællandske gymnasier.

I særlige uger kan øvelsen afholdes på Datalogisk Institut på Københavns Universitet. Spørg ved tilmelding.

Faglige Krav: Matematik på A niveau. Øvelserne kræver at eleverne har adgang til en computer.

Max antal: 30 elever

Datalogisk Institut tilbyder en fagpakke til gymnasiet i Machine Learning. Øvelsen afholdes som udgangspunkt på jeres gymnasium og er begrænset til gymnasier beliggende på Sjælland.

Programmeringserfaring er et plus men ikke nødvendigt.

Forløbet strækker sig over 3 dobbeltlektioner hvor der både vil være forelæsninger og øvelser. Timernes emner er

1. Algortimik og problemløsning. Eleverne bliver undervist i hvad algoritmer er og hvordan de kan bruges til at løse problemer.
  2. Programmering i Python. Eleverne lærer hvordan programmering gør det muligt at implementere sine løsninger på en effektiv måde.
  3. Dataanalyse og Machine Learning. Eleverne lærer hvordan systemer selv kan lære fra fra data, i øvelserne skal de bygge et system der kan kende forskel på kræftsvulster.

Forløbet kan tilbydes ved at gymnasietjenesten besøger jeres gymnasium en dobbelttime hver uge i 3 uger. Det kan også arrangeres at forløbet afholdes over en hel dag fra fx 9-15 inklusive pause.

Det er også muligt kun at bestille en dobbelttime i Algoritmik. Noter i bemærkningsfeltet, hvis du kun er interesseret i denne del af øvelsen.

Forberedelse:  Forløbet kræver ikke forberedelse, dog kan man øve sig på python her: https://www.codecademy.com/learn/python

Forslag til efterbehandling: